Patrimoniul istoric şi arhitectural al Sibiului

 

Str. Azilului nr. 2

Obiective importante de pe această stradă:
foto
harta
Str. Azilului nr. 2

Vechime: sec. XV; XVII; 2/2 XIX - 1/2 XX

Descriere:

Clădire formată din parter şi etaj aflată la intersecţia cu strada Ocnei. Acces, printr-o construcţie semidurabilă de pe str. Azilului. Faţada spre str. Ocnei este denivelată, formată din două corpuri distincte. Acoperiş în două ape, coamă paralelă cu faţada.  Segmentul din dreapta prezintă la etaj patru ferestre tradiţionale, obloane din şipci reglabile. Acoperişul în trei ape, mansardat in 2014, avea in trecut o lucarnă tip ochi.

Elemente deosebite:

- Pictură murală în camera de la etaj (sec. XVII);
- Contrafortul situat la colţul clădirii care se ridică pe înălţimea casei;
- Construcţia semidurabilă din lemn situată deasupra intrării, are mare valoare ambientală.

Istoric:

Dintre numeroasele spaţii comerciale de la parter de amintit la sf. sec. XIX magazinul lui Friedrich Czekelius, în prima decadă a sec. XX magazinul de haine Johanna Grünblatt, iar în perioada interbelică Blănăria Lipsca.

Comentarii

Zoli @ 06/10/2014, 20:51
Ati facut minuni! Sper sa aveti si starea veche sa se poate compara!
FELICITARI!
Sb @ 20/08/2014, 20:58
Acea dubla deschidere(nisa?) recent descoperita posibil sa fie romanica ! Trebuie editat si mentionat neaparat in text ! Posibil sa avem de-a face cu cele mai vechi urme de constructii durabile din oras. O astfel de deschidere/nisa romanica mai este documentata pe Ocnei 17 in pod(Sibiul Gotic, Fabini,Ed.Tehnica Buc.1982,Pag.86). Oricum rarisima chestie si de maxima importanta !!!
add a comment