Patrimoniul istoric şi arhitectural al Sibiului

 

Str. G-ral Magheru nr. 2

Str. G-ral Magheru nr. 2

sec. XVIII; cca. 1885 -1899

Descriere:

Corpul principal format din subsol, parter şi etaj. Faţada spre stradă se dezvoltă pe şase axe la etaj. Între parter şi etaj, se află o cornişă puţin pronunţată. Streaşina este  susţinută de console de forma unor denticule mari. Acoperiş abrupt în două ape, coamă paralelă cu strada, prevăzut cu trei lucarne de tip ochi, dispuse pe două niveluri.

Istoric:

Clădire cumpărată în 1872 de Institutul de Credit Funciar (Bodenkreditanstalt) drept sediu. A funcţionat aici până în 1907 când se mută în clădirea proprie (actuala primărie).
După 1907 se deschide un depozit de mobilă după care se instalează magazinul de mărfuri al Asociaţiei Saşilor Ardeleni (Verkaufshalle des Sieb-Sachs. Landw.-Verein).
În partea dreaptă de la sfârşitul sec. XIX a funcţionat Cafeneaua lui Alfred Seiser, preluată la inceputul sec. XX de fiul său, Oskar Seiser.

După naţionalizare aici îşi avea sediul Cooperativa de producţie meşteşugărească a cofetarilor “21 decembrie”.
În perioada comunistă la parter funcţiona Cafeneaua Mocca (în stânga) şi Cofetăria "Macul Roşu" (în dreapta).

Comentarii

mb @ 17/04/2013, 16:36
Multumesc, s-a rezolvat!
cosmin @ 21/03/2013, 18:54
Salut Marius!
Revin cu o noua mica eroare de semnalat
Aici la Str. G-ral Magheru Nr. 2 (Casa cu fosta Cofetarie "Macul Rosu") prima poza din cele 3 este cu o imagine spre panta de la Ursuline (probabil facuta din fatza de la "Calugarul":-))
E cam departe de P-ta Mare
In speranta ca nu devin un pisalog sper sa mai comunicam. Multumesc
add a comment