1. home
  2. Oraşul de Sus
  3. Str. Gen. Magheru
  4. Str. G-ral Magheru nr. 18

Str. G-ral Magheru nr. 18


title}

sec. XVIII; 4/4 XIX; mijl. sec. XX

Descriere:

Faţada spre stradă este unificată şi prezintă 4 axe. Ferestrele de la etaj păstrează tâmplăria tradiţională şi au un ancadrament cu colţurile superioare evazate. Streaşină profilată,  acoperiş în două ape, coamă paralelă cu faţada. Poarta carosabilă are două canaturi din lemn cu decor geometric în relief.
Portalul porţii în arc de cerc are un ancadrament decorat cu lambrechine şi un blazon reprezentând o liră şi semne geormetrice (1925).

Istoric:

La parter, la sfârşitul sec. XIX funcţiona Magazinul de mobilă şi pompe funebre Viktor Borger care era şi proprietarul cladirii. Din 1922 se deschide un depozit de articole electrice.
În 1925 clădirea este cumpărată de Reuniunea tinerilor meseriaşi germani care îşi instalează sediul aici. Mai târziu isi schimba numele in Societatea Tinerilor Meseriaşi Germani.
În corpul din spate la parter exista sala de dans ELITE. care avea o capacitate de 300-400 locuri. În anii ‘70 aici cânta trupa de rock "Sonic".
În corpurile din spate activează din anii ‘70 Clubul Sportiv Şcolar „Şoimii” Sibiu  cu două săli de antrenamente la parter şi etaj.

HARTA: