Anul 1880


Cauta dupa an:
Cauta dupa keyword:

Evenimente importante din anul 1880

11.04 - La Sibiu se ţine Conferinţa juriştilor români cu participarea a 29 de jurişti din Ardeal printre care Dr. Ioan Raţiu, Partenie Cosma, Iacob Bologa.
15.05 - Reuniunea Sodalilor Români organizează 'Maialul sodalilor români
18.05 - Este dezvelit în cadru festiv monumentul funerar dedicat lui Franz Gebbel. 
03.10 - Cutremur puternic.
07.10 - Înfiinţarea Corului bărbătesc "Hermania"
18.10 - Bal organizat la Împăratul Romanilor pentru strângerea de fonduri pentru un teatru românesc. Au participat toate personalităţile române din oraş.
07.11 - Are loc Adunarea Damelor din Sibiu pentru înfiinţarea unei Şcoli de fete române. Preşedinta asociaţiei a fost aleasă D-na Maria Cosma.
28.11 - Ia fiinţă la Sibiu Siebenbürgischer Karpatenverein, denumită mai târziu Societatea Carpatină Ardeleana a Turiştilor (SKV) cu 71 de membri. conducerea ei au fost aleşi dr. Karl Conradt – preşedinte, E. Albert Bielz şi Eduard Zaminer vicepreşedinţi, Robert Sigerus – secretar. Scopul ei era desţelenirea Carpaţilor Ardeleni şi a zonelor adiacente, cercetarea ştiinţifică a zonei, popularizarea acestor rezultate şi trezirea intereseului pentru munţi.
31.12 - Oraşul numară 22,733 locuitori (fară militari), dintre care 13.010 germani, 3.737 români şi 2.018 maghiari.
S-a înfiinţată Fanfara din Neppendorf (Turnişor) 

Cronologia evenimentelor importante din istoria Sibiului a fost întocmită de Marian Bozdoc pe baza surselor indicate AICI.
Dacă descoperiţi neconcordanţe sau dacă un eveniment important nu se regăseşte în listă, vă rugăm să ne contactaţi prin EMAIL.
Vă mulţumim!