Anul 1914


Cauta dupa an:
Cauta dupa keyword:

Evenimente importante din anul 1914

03.04 - Se termină panta de urcare din strada Gării în Oraşul de Sus. 
01.05 - Este terminat Institutul de stat pentru pregătirea moaşelor de pe Bastionul Haller.
29.06 - Atentatul (de la Sarajevo) asupra arhiducelui Ferdinand este publicat de către magistratul oraşului prin afişe pe ziduri şi sunt interzise distracţiile publice.  Clădiri publice şi private abordează steaguri în berna. 
03.07 - Slujbe religioase de doliu în toate bisericile.
23.07 - Reprezentanţii oraşului hotărăsc betonarea canalului din B-dul Victoriei.
28.07 - Prin afişe pe ziduri este făcută publică declaraţia de război adresată Serbiei.  Ziarele editează telegrame de război, care sunt vândute pe străzi de băieţi.  Deasemenea, cotidienele sunt vândute pe străzi.  La ora 10 seară are loc o demostratie a tineretului pe străzile oraşului.
29.07 - Se face cunoscută cucerirea Belgradului. În Piaţa Mare are loc o demostratie de mase şi comitele Walhaum tine un discurs. 
30.07 - Demonstratie în faţa palatului Comandantului de corp de armată Köves, care se adresează mulţimii  într-o alocuţiune. Demonstranţii se îndreaptă apoi către locuinţa episcopului D. Friederich Teutsch care la rândul său rosteşte o cuvântare.
04.08 - Magistratul oraşului stabileşte preţurile la alimente. 
29.08 - Sosesc primii răniţi de pe câmpul de luptă.
17.09 - Ştirile despre victoriile Puterilor Centrale sunt sărbătorite de elevii gimnaziului de stat şi ai gimnaziului evanghelic seara cu un marş cu steaguri şi cântări.
În 4 şi 7 decembrie Albert Ziegler, original din Codlea, face demonstraţii de zbor peste Sibiu cu avionul propriu.
23.12 - Este finalizata construcţia Hotelului Bulevard de către Mitropolia Sibiului.

Cronologia evenimentelor importante din istoria Sibiului a fost întocmită de Marian Bozdoc pe baza surselor indicate AICI.
Dacă descoperiţi neconcordanţe sau dacă un eveniment important nu se regăseşte în listă, vă rugăm să ne contactaţi prin EMAIL.
Vă mulţumim!