Anul 1993


Cauta dupa an:
Cauta dupa keyword:

Evenimente importante din anul 1993

04.03 - Consiliul Municipal Sibiu a discutat şi aprobat noua stemă a municipiului (idem cu cea aprobată prin decretul regal Nr. 2894/31 iulie 1930).  
martie - Constantin Chiriac organizează cu ocazia zilei mondiale a teatrului, Festivalul Național Studențesc de Teatru. La prima ediție a festivalului au participat reprezentanți din doar două țări (Republica Moldova și România)
18.05 - S-a inaugurat Muzeul Franz Binder, primul muzeu de etnografie universală din România.
13.08 - Teatrul de Stat are un nou director: Mihai Bâca.
20.08 - La Catedrala Mitropolitană din Sibiu, I.P.S. Antonie Plămădeală l-a primit pe S.S. Patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului.
09.11 - A sosit la Sibiu, într-o vizită oficială, Alteţa Sa Regală, marele duce moştenitor, prinţul Henri de Luxemburg însoţit de o suită de oficialităţi luxemburgheze.
30.12 - Din iniţiativa Primăriei, pentru prima dată centrul Sibiului, respectiv str. Nicolae Bălcescu a fost împodobită sărbătoreşte cu 1100 becuri electrice.

Cronologia evenimentelor importante din istoria Sibiului a fost întocmită de Marian Bozdoc pe baza surselor indicate AICI.
Dacă descoperiţi neconcordanţe sau dacă un eveniment important nu se regăseşte în listă, vă rugăm să ne contactaţi prin EMAIL.
Vă mulţumim!